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  Introduction 

1. The analysis of the provisions of section 5.4.1 in connection with the definition of 

"carriage" in section 1.2.1 (reproduced below), proved that the information required under 

section 5.4.1 might be completed. 

2. The definition of “carriage” in 1.2.1 is the following: 

“Carriage” means the change of place of dangerous goods, including stops made 

necessary by transport conditions and including any period spent by the dangerous 

goods in vehicles, tanks and containers made necessary by traffic conditions before, 

during and after the change of place. 

This definition also covers the intermediate temporary storage of dangerous goods in 

order to change the mode or means of transport (trans-shipment). This shall apply 

provided that transport documents showing the place of dispatch and the place of 

reception are presented on request and provided that packages and tanks are not 

opened during intermediate storage, except to be checked by the competent 

authorities. 
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3. In our understanding, the information underlined in the third phrase of the definition 

would normally be included in the transport document. However, section 5.4.1.1 requires 

that the transport document includes only “(g) the name and address of the consignor; (h) 

the name and address of the consignee(s)”, not the place of dispatch and the place of 

reception.  

4. The Joint Meeting is asked to discuss this issue and to communicate its 

interpretation.  

    


