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Question of possible certification under UN Regulation No. 46.04 for an indirect device class I (interior mirror) acting as a taximeter

In Spain, there are some taximeters integrated into the indirect device class I in order to make the taximeter visible for the customer of the taxi and maintaining its function for the driver as class I indirect vision device.

[bookmark: _GoBack]In this case the taximeter manufacturer only designs the mirror and the electronics of the taximeter (making the figures appear on the mirror) but they are not the manufacturer of the glass holder. The installation of the taximeter is done by fixing the taximeter in the face of the mirror, therefore the indirect device and the taximeter constitute a new indirect vision device class I.

Our understanding is that this device applies to UN Regulation No. 46.04 and, therefore, all the tests of paragraph 6 of this Regulation should be performed. But the issue is that if all the requirements are fulfilled with this composition (mirror with taximeter) is it possible to grant an approval according to UN R46 for the taximeter and its manufacturer?

Some pictures of the taximeter are annexed to clarify the subject:
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