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Draft amendments to the Recommendations on the Transport of Dangerous Goods

Infectious substances requirement for a test report

Transmitted by the expert from  the United Kingdom

During the discussions on the proposals contained in the document  ST/SG/AC.10/C.3/2000/39
(United States of America), at the 18th session of the UN Sub-Committee of Experts on The
Transport of Dangerous Goods, the expert from the United Kingdom noted that there was no
requirement for a test report for Division 6.2 packagings. The expert from the United Kingdom
was asked to come forward with a proposal that would deal with this omission. This is set out
below.
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Proposal

Add at the end of Chapter 6.3 the following:

"6.3.3 Test Report

6.3.3.1 A test report containing at least the following particulars shall be drawn up and
shall be available to the users of the packaging:

1. Name and address of the test facility;
2. Name and address of applicant (where appropriate);
3. A unique test report identification;
4. Date of the test report;
5. Manufacturer of the packaging;
6. Description of the packaging design type (e.g. dimensions, materials, closures,

thickness, etc.), including method of manufacture (e.g. blow moulding) and which
may include drawing(s) and/or photograph(s);

7 Maximum capacity;
8 Characteristics of test contents, e.g. viscosity and relative density for liquids and

particle size for solids;
9. Test descriptions and results;
10. The test report shall be signed with the name and status of the signatory.

6.3.3.2 The test report shall contain statements that the packaging prepared as for transport
was tested in accordance with the appropriate requirements of this Chapter and that the use
of other packaging methods or components may render it invalid. A copy of the test report
shall be available to the competent authority."

___________


